Полицейски подкрепления от София идват в Благоевград да озаптяват феновете на ЦСКА, „най-лошите“ ченгета дислоцирани в дома на орлетата

Полицейски подкрепления от Столична дирекция на вътрешните работи идват в Благоевград да озаптяват феновете на ЦСКА в двубоя с ОФК „Пирин“. Това довери началник сектор „Охрана на обществения ред и териториална полиция“ в областния център главен инспектор Димитър Ичев. Земетръсният сблъсък е тази вечер с начало 19.00 ч. Малолетни и непълнолетни лица без придружител няма да бъдат допускани на стадиона, както и зрители в нетрезво състояние или носещи опасни предмети. В 17.30 ч. се спира движението на автомобили по улица „Теменуга“, водеща към служебния вход на дома на орлетата, разкри част от мерките за сигурност полицейският инспектор, който увери, че инцидентите между униформените и агитката на „Левски“ преди няколко месеца няма да се повторят. Ексцесиите тогава бяха предварително замислени и подготвени от сините ултраси. „Готови сме да дадем отпор на евентуални провокации от страна на червените запалянковци”, категоричен бе Д. Ичев с изричното допълнение, че в съоръжението ще бъдат дислоцирани „най-лошите“ блюстители на реда от гледна точка на футболните хулигани.

Между 100 и 150 организирани фенове са заявили от ръководството на ЦСКА за клетката за гостуващи привърженици, заяви управителят на зелено-белите Венко Попов в противовес на стряскащите информации от Борисовата градина, че близо хиляда „червени сърца“ се готвят да залеят Благоевград. „Подготвени сме да посрещнем и повече хора, ако се наложи, ще ги настаним в буферния сектор. Все пак се надявам да не дойдат на война и да правят зулуми”, каза още клубният началник.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене