Фалит: Поредните разплакани богаташи в Благоевград!

Един от първите крупни търговци на едро в Благоевград Георги Зайков, който стопанисваше три огромни склада в областния център получи тежък удар от съдия, който обяви складовете му за публична продан, заради дългове към банкова институция, съобщава Struma.com. Помещенията и площите около тях се продават за по над 300 000 лева всяко, а мотивът е искане на известна банка, към която имотите са ипотекирани.Необслужвани кредити са в основата на публичната продажба на имотите на семейство Гергана и Георги Зайкови. Според запознати, отдавна семейството е работило на загуба със складовете си, тъй като освен кризата, навлезлите в Благоевград магазини от големи вериги нанесоха съкрушителен удар на дребни и средни търговци.

Прогнозата за средния и малкия бизнес в областта на търговията в Благоевград са тревожни, все повече малки магазини затварят, пристигнати от кризата, липсата на клиенти и високи наеми. Около нова година се очаква нов бум на фалитите на търговски обекти.

Справка показва, че около 40 % от фирмите, създадени в Благоевград в първите години на демокрацията вече не съществуват. Фалитите обрекоха стотици хора на безработица, принуждавайки ги или да стават аргати на гърците с бизнес у нас, или да напуснат Благоевград, търсейки начин на препитание зад граница.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене