ЮЗУ „Неофит Рилски“ в еуфория, след като второкурсничката Елица Янкова спечели първия за България олимпийски медал в Рио

Родената във Варна Елица Янкова спечели битката си за бронза в Бразилия, в категория до 48 килограма от женския турнир по борба

Така второкурсничката в ЮЗУ „Неофит Рилски“ донесе най-голямата радост на България за тази олимпиада, завоювайки първия медал за България на олимпиадата в Рио.
21-годишната българка надви в спора за бронза опитната аржентинка Алехандра Патрисия Бермудес след изключително напрегнат двубой, в който издържа на напрежението и подходи тактически правилно, за да стигне до крайния успех със 7:6 точки. Това е най-големият успех в кариерата на Янкова, която тази година спечели бронз на Европейското първенство в Рига, а миналата година на Европейските игри в Баку се класира втора.
Победата е най-коментираната тема сред академичната общност в Благоевград, професорите и преподавателите й в университета украсиха страниците си във Фейсбук с нейните снимки. Ели е гордост не само за университета, но и за цяла България.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене