СКАНДАЛ! Полицията в Рио разследва нашата делегация след обвинение за побой

Български спортист на игрите в Рио е извикан на разпит в полицията заради камериерки които го обвинили в агресия към тях, съобщи АФП

 „Води се разследване по случая, при който спортист от българската делегация е причинил наранявания на няколко камериерки, работещи в олимпийското село“, се казва в съобщението на полицията в Рио, цитирано от агенцията.

Една от чистачките е дала показания, че инцидентът се случил, докато тя и колежките ѝ влезли в стаята, за да почистят.

„Но спортистът настоял те да напуснат стаята, като ударил една от жените, след което атакувал другите“, се казва още в информацията от полицията, но все още липсва потвърждение от страна на българската делегация.

Името на българския спортист не се споменава, но се говори, че става дума за състезателите по гребане Георги Божилов и Кристиян Василев.

От българската делегация в Рио реагираха своевременно и излязоха с изявление по случая, като поясниха, че Божилов и Василев не допуснали камериерките в стаята си заради непрекъснатите кражби в блока с българските спортисти. (Нещо, което не е новост и за останалите спортисти на олимпиадата, която се оказа състезание и по „надкрадване“, след като се превърна в ежедневие още от първия ден на откриването за всички делегации.)

В изявлението на родната делегация се обяснява, че двамата са отказали апартаментът им да бъде почистван без надзор от обслужващия персонал в олимпийското село, след като предния ден от стаите им са изчезнали лични вещи.

„Божилов и Василев са излизали, когато четири от чистачките се опитали да влязат без съгласие в апартамента им. Двамата състезатели отказват почистване, имайки предвид изчезналите техни вещи и вещи на техни колеги в предишните дни от игрите – мобилни телефони, таблети и др. Чистачките обаче проявяват настоятелност, при което състезателите им препречват пътя и ги подканят да излязат, за да могат да затворят вратата, тъй като им предстои излизане“, се казва в съобщението на БОК от вчера, с което защитиха нарочените българи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене