Млад неврокопски треньор дебютира в мъжкия футбол в щаба на Локомотив (София)

Димитър БОРИСОВ

Роденият в Гоце Делчев Иван Маринов направи успешен де­бют в мъжкия футбол.

Това се случи, след като не­говият „Локомотив“(София) спечели първия си мач от „Б“ група. Това столичани напра­виха като гости на новака „Левски“(Карлово) с 2:3 на стадиона в Хисаря, където се състоя срещата. В този дву­бой резултатът бе оформен след хеттрик на Димитър Ге­оргиев, а головете за дома­кините отбелязаха бившият футболист на Банско Цветан Павлов и Георги Стефанов.

Неврокопчанинът участва в този двубой като помощ­ник треньор на наставника на столичани Ангел Колев, а за него това бе първи мач в мъжкия футбол, след като до момента работеше само с подрастващи и юноши. Го­цеделчевецът Иван Маринов влезе в щаба на новия „Локо­мотив“(София) неотдавна по покана на Ангел Колев, който пое в началото на юли тима, който тази година ще рита в „Б“ група. Именно с това се обяснява отсъствието на младия специалист от Град­ския стадион в Гоце Делчев, където трябваше да продъл­жи кариерата си според пър­воначалните данни от клуба. Там той работеше в ДЮШ, къ­дето бе един от вълната мла­ди треньори, които влязоха в „Пирин“ и му бе поверена група от младите надежди в отбора от града край Места. Само преди няколко дни към него бе отправено предложе­нието лично от старшията на „Локомотив“, на което Иван Маринов не му ми­сли много, за да приеме, свидетелстват негови близки.

Това е поредният отбор, в който роденият в Гоце Делчев специалист ще трупа опит, след като за­почна своята треньорска кариера във ФК Неврокоп, където работеше 2 години. След това той се пренесе във Варна, където рабо­теше в школата на „Чер­но море“, а впоследствие премина в школата на ДИТ, където също изкара няколко години. През на­стоящото лято пред завър­налия се в Гоце Делчев треньор имаше и предло­жение да заеме поста на помощник на новоназна­чения наставник на пър­вия тим Анатоли Тонов, но отказа.

За Иван Маринов прис­тигането на стадиона в квартал „Надежда“ ще даде началото на втори етап в кариерата му там, след като изкара известен период в школата на „Локомотив“. Именно от там пък познава качествата му настоящия на­ставник Ангел Колев, който пък бе шеф на ДЮШ на „чер­вено-черните“, откъдето дати­ра и познанството между два­мата, както и впечатленията, оставени от Иван Маринов у колегата му, който го покани да му стане асистент.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене