Стартът на югозападната Трета лига бе помрачен от скръбна вест

Отиде си един от най-емблематичните за футбола в Югозапада хора – Илия Солунов

Той напусна този свят на 59 години при изпълнение на своя дълг. Бившият съдия пътувал за мача между „Струмска слава“ и „Свобода“- Пещера в Радомир, на която трябваше да е делегат на БФС. Автомобилът му „Сеат Ибиза“ е излязъл от пътното платно, преобърнал се е няколко пъти и е паднал в канавка до главен път Е- 79.

Сред версиите за случилото се е удар, който Илия Солунов получава по време на пътуването си. Именно той е причината за загубата на управления и последвалите фатални събития. Никой обаче не дава крайни заключения преди да е минала аутопсията, която ще доказва причините за смъртта. По информация на други медии, точно на това място на магистралата е липсвала мантинела!?
Илия Солунов е един от малцината дупничани, съдийствали в „А“ и „Б“ група. След края на кариерата си ръководи футболното съдийство в Дупница и е делегат на БФС- София. Дългогодишен служители е на фармацевтичния гигант в Дупница.
Областният съвет на БФС- Кюстендил и Съдийската комисия към него изказват съболезнования на семейството и близките на Илия Солунов. Илийка ще ни липсваш много! Поклон пред паметта му!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене