Днес откриват ловния сезон за прелетен дивеч


Новият ловен сезон за прелетен дивеч – пъдпъдък, гургулица, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина се открива днес – 13 август

За недопускане на инциденти и нарушения Югозападното държавно предприятие призовава ловците от 28-те ловни сдружения в обхвата му към стриктно спазване на законовите разпоредби и следване на ловната етика и морал. Екипи от служители на ЮЗДП, РДГ и Служба „КОС“ при МВР ще извършват съвместни проверки по спазване на Закона за лова и Закона за оръжията и боеприпасите.

Преди началото на ловния излет ръководителят на лова проверява за наличието на заверени ловен билет, членска карта и валидно разрешение за носене на ловно оръжие и попълва разрешително за лов. Ловци, които не са екипирани с шапка и облекло с ярък сигнален цвят, се отстраняват. Забранена е употребата на алкохол преди и по време на лов. Провеждането на инструктаж на участниците в лова е задължително.

Ловното оръжие е лично и не се предоставя на никой, дори на правоспособни ловци. То се носи в калъф и изпразнено при движение в населени места или извън тях до мястото на ловуването. Не е позволено неговото сглобяване и зареждане на разстояние по-малко от 200 метра от населено място.

Във връзка с пожароопасния сезон ловците трябва да са особено внимателни при боравене с огън. Паленето извън обозначените места може да предизвика горски пожари.

Югозападното държавно предприятие пожелава „наслука“ на всички ловци, които спазват правилата и мерките за безопасност.

blagoevgrad-news.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене