Спират наводнения с укрепване на река

Укрепват река Пихла в нов участък в района на разложкото село Баня. Строят се подпорни стени и напречни прагове. Работата се осъществява благодарение на проект във връзка с предотвратяване на вредното действие на водите и на евентуални наводнения. 156 000 лева са за корекция на речното корито, те са осигурени от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

През 2013 година общината реализира проект, който бе финансиран от Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013 г.”. Стойността му бе 1 030 948.96 лева. Построиха се бетонни подпорни стени по левия и десния бряг на река Пихла, но в друг участък. Предварително бяха почистени 829 метра от речното корито, като се отстраниха храсти и друга ниска растителност

Целта на местната власт е да гарантира безопасността на местното население в село Баня като укрепи реката по цялото й протежение в населеното място. Затова общината търси различни източници на финансиране, уточни кметът на Разлог – Красимир Герчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене