Черна хроника в Пиринско: Пет катастрофи, един изгубен човешки живот и трима ранени

Пет катастрофи, един изгубен човешки живот, трима ранени и 12 смачкани превозни средства. Това е черната хроника от последните три дни в Пиринско.

Тази сутрин около 04:30 часа в района на разклона от Е-79 към петричкото село Марино поле лек автомобил „Мерцедес” с 32-годишна водачка от Сандански е самокатастрофирал, като е излязъл встрани от пътното платно, преобърнал се е в крайпътен скат и се е върнал на пътното платно. В резултат на инцидента жената зад волана е издъхнала на място.

В петък около 13:45 часа на главен път Е-79 в землището на село Струмяни е станало друго пътно-транспортно произшествие, при което лек автомобил „Мини Купър” с 34-годишна жена от София предприема маневра „изпреварване”, навлиза в лентата за насрещно движение и се удря в лек автомобил „БМВ”. В резултат на удара се пука задната гума на лекия автомобил „БМВ”, който се завърта по пътното платно и се удря последователно в лек автомобил „Ленд Роувър” и товарен автомобил „Лексус”. Поради неспазване на достатъчна дистанция в лекия автомобил „Лексус” се блъска лек автомобил „Опел Астра”. При инцидента няма пострадали хора.

На 6 август около 14:00 часа на ул.”Ал. Стамболийски” в Разлог лек автомобил „Опел Фронтера”, управляван от неправоспособен 31-годишен мъж, навлиза в лявото платно за движение и се блъска в паркиран влекач „МАН”. В резултат на инцидента, с охлузни рани по лицето е пострадал водачът на лекия автомобил, който е настанен за лечение в МБАЛ-Разлог.

Същия ден около 12:30 часа на ул.”Христо Чернопеев” в Петрич е станало ПТП, при което мотоциклет „Минск” с неправоспособен водач на 52 години от гр.Петрич, навлиза в насрещното пътно платно и се блъска в лек автомобил „БМВ”, управляван от 42-годишен мъж, който е шофирал без да притежава необходимото СУМПС. С охлузвания по лицето и главата и без опасност за живота е пострадал водачът на мотоциклета.

На 6 август около 21:40 часа на ул.”Славянска” в Благоевград, лек автомобил „Ауди” с 38-годишен водач от гр.Благоевград, завивайки на дясно за навлизане в крайпътен имот, навлиза частично в лентата за насрещно движение и се удря в мотоциклет „Ямаха”, управляван от неправоспособен мъж на 20 години от гр.Благоевград. С леки наранявания е пострадал водачът на мотоциклета, който след извършен медицински преглед е освободен за домашно лечение.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене