„Щерката на Пирина” Меги Балабанова пред Топ Преса: Започнах да осъществявам детските си мечти… от яд! ;)

Balabanova -3В разгара на лятото новата ти песен е вече факт. Какво ще ни разкажеш за нея?
– Всъщност не е нова, готова е от 2015 г., просто забавихме представянето й. Това е първата ми авторска песен. В нея е описана същността на пиринската девойка – изпълнена с противоречия – свободолюбива и дръзка, но също така вярна и смирена, горда, но и прощаваща…Разбира се, красива, нежна и любяща, а в същото време ревнива и непокорна, силна и слаба. Обаятелна и закачлива, търсеща и искаща. Мечтателка! Жена!…Точно, като мене. Сега, разбирате защо слушам и изпълнявам тази песен с толкова любов.

Прекрасно!…Явно си се въоръжила с голяма доза търпение, отлагайки премиерата на песента с цяла година, но защо?
– Чаках толкова време, за да зарадвам екипа си, близки, приятели и познати с „Щерка на Пирина“, тъй като регламентът на конкурса, в който имах желание да участвам, го изискваше. Нещата там, обаче не се получиха и реших да си направя подарък за именния ден (22.07.), публикувайки я в интернет. Отзивите бяха чудесни.

Досега те познавахме само в светлината на изпълнител. Какво те подтикна да напишеш своя песен?
– Наистина неголям кръг от хора знаят, че обичам да пиша поезия. А едва с написването текста на „Щерка на Пирина“ самата аз осъзнах, че мога да пиша и текстове на песни… след това се появиха още няколко, чието превръщане в краен продукт предстои. Всъщност всичко стана от яд. Да, от яд, докато изпълнявах ролята на танцьор в клиповете на Алекс Бучкова от Добърско, която вашите читатели вече познават, си казах: “Ето, Магдалена, някой друг изживява в момента твоята детска мечта…обикновени хора, като теб и твоето семейство. Не мислиш ли, че е време да се заемеш с преследването на мечтите си? “Оттогава тази мисъл непрестанно ме тормозеше. След 2-3 месеца, когато изгледах вече готовия клип на Алекс. Мисля, че беше вечерта на Ивановден, взех лист и химикал и 5 часа не станах от масата, докато не сътворих познатата ви „Щерка на Пирина“.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Balabanova - 2

Bayraktarski

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене