Проф. Михаил Константинов: Усложняването на международната обстановка ще доведе до широка коалиция в България

Усложняването на международната обстановка ще доведе до широка управленска коалиция в България, прогнозира в предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ изборният експерт проф. Михаил Константинов. Според него резултатът от президентския вот може да се окаже решаващ за по-нататъшния ход на политическите събития у нас.
„Ако се окаже, че е необходимо, ще се направи и голяма коалиция. Може да звучи кощунствено на много хора в България, но такава коалиция управлява Германия вече 10 години, управлява Австрия повече от 30 години и не е изключена и у нас. Това трудно може да бъде преглътнато както от хората вляво, така и от тези вдясно, но ако войната се разгори на нашата югоизточна граница, е ясно, че такова обединение е необходимо“, коментира проф. Константинов. Той допълни, че когато родината е в опасност, политическите сили трябва да се обединяват.
„Тук не става въпрос само за големите, но и за по-малките“, отбеляза изборният експерт.
Той потвърди тезата си, че на балотаж на президентските избори ще бъдат премиерът Бойко Борисов и командирът в оставка на ВВС ген. Румен Радев. Според проф. Константинов за Борисов би било трудно да спечели още на първия тур. Експертът коментира още, че ако настоящият мин.-председател стане президент, това няма да се отрази на кабинета.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене