Извънредно в БЛИЦ! Борисов проведе разговор с Путин днес по важни въпроси

Тема на телефонната беседа са били съвместни проекти в сферата на енергетиката

Премиерът Борисов е разговарял по телефона с руския президент Владимир Путин, съобщи РИА Новости като се позовава на информация от Кремъл. Разговорът е бил поискан от българския премиер.

Тема на разговора са били съвместни проекти в сферата на енергетиката.

Било е коментирано и активизиране на взаимодействието в рамките на Руско-Българската междуправителствена комисия по икономическо и научно-техническо сътрудничество.

ТАСС предава от свая страна, позовавайки се на прес-службата на Кремъл, че президентът на Русия Владимир Путин е обсъдил с министър-председателя на България Бойко Борисов въпросите по двустранното сътрудничество с акцент върху реализацията на съвместните проекти в сферата на енергетиката.
„Беше договорено да се активизира взаимоотношението в рамките на Руско-българската междуправителствена комисия по икономическо и научно-техническо сътрудничество“, се отбелязва в съобщението на прес-службата на сайта на Кремъл (виж ТУК).

Припомняме, че този разговор идва 24 часа, след като председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви в писмо до Борисов, че ЕК е склонна да се съгласи руски газ да минава през бъдещия газов хъб „Балкан“, който страната ни иска да изгради. Юнкер уверява Борисов, че ЕК продължава да работи много усърдно по концепцията за газов хъб „Балкан“.

Жан-Клод Юнкер подчертава, че условието за преминаване на руския газ остава същото, както и досега – по начин, който е изцяло в съответствие с правилата на Евросъюза.

ЕК нямала против и страната ни да изгради нов реактор.

Превод и редакция: БЛИЦ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене