Илиян Мицански отказа на ЦСКА, но не се отказа от родния „Вихрен“(Сандански)

Играчът показа, че винаги може да се намери начин да се помогне, щом някой иска наистина

Той подари чисто нови футболни топки от висок клас на „Вихрен“, с които отборът ще играе официалните си мачове. Макар и не особено голям за някои, жестът си е жест, имайки предвид, че не просто голите обещания на хора с далеч по-сериозни възможности, а делата са по-важни. Предоставянето на новите спортни принадлежности е помощ за клуба има морална, но и чисто материална измеримост, след като не разполага с някакъв кой знае какъв бюджет, а на всичкото отгоре и ремонтира своята база.

Според други жестът е продиктуван не само от местен патриотизъм, но и като жест за това, че 30-годишният футболист тренира и поддържа форма с „Вихрен“, докато си намери отбор.

Иначе Илиян Мицански бе на крачка от това да успее в мисията си, след като му бе отправено предложение от новия ЦСКА, но той отказа с мотива, че си търси отбор в чужбина. Така се и оказа, след като водеше преговори с руския „Том“(Томск), но не успя да се споразумее с тях и сега отново е в очакване. Явно е и желанието на самия футболист да поиграе още няколко години зад граница, където в последните 10 години се подвизаваше – 5 в Полша и още толкова в Германия преди да предприеме екзотична авантюра в Южна Корея с местния „Сувон Блууингс“, с които разтрогна и вече е свободен агент.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене