Георги Андонов, ГЕРБ: Парламентът и най-вече мнозинството, подкрепящо правителството, прави големи усилия в борбата с контрабандата

Парламентът и най-вече мнозинството, което подкрепя Министерския съвет и правителството, прави много големи усилия в това да се преборим с контрабандата и със събирането на данъците и акцизите. Това каза за Радио „Фокус“-Пирин народният представител от политическа партия ГЕРБ–Гоце Делчев Георги Андонов по повод отпуснатите допълнителни средства за общините в Област Благоевград.
По думите му, тези пари, които бяха разпределени по областите и общините миналата сряда са плод именно на тази усилия на правителството, съвместно с всички законодателни промени, които са приели в Народното събрание.
„Тези около 1 600 000 лева, които правителството отпусна, ще бъдат за общини, които не са обвързани с управляващото мнозинство. Това са предимно общини, които се управляват от ДПС или така наречените „смесени райони“. С това искаме да покажем, че с всички тези усилия, с в всички тези лишения, цялата тази борба с контрабандата е в полза на цялото общество, независимо от това в коя част на България се намира и от какви кметове се управлява“, каза още Георги Андонов.
По отношение на това дали ще бъдат достатъчни, той коментира, че на фона на много проблеми, които има, няма да бъдат достатъчни, но като регион – Благоевградска област не може да се оплаче, защото голяма част от инвестициите по европейските програми са насочени именно в тази част на страната.
Ливия НИНОВА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене