Форд или най-новият български Гинес рекорд

Най-новият български рекорд за „Гинес“ е с американски привкус, защото е осъществен с помощта на колите от най-известната авто марка на САЩ – „Форд“. На 4 юни тази година се нареждат един след друг 1527 автомобила „Форд“. В разстояние на 20 километра по магистралата в бавнодвижещата се колона има стари и нови модели, които доказват любовта на нашенеца към точно тази марка коли, създадени преди 120 години, за да помагат в живота на обикновения американец.

Представителите на Книгата на рекордите „Гинес“ веднага признават българското постижение, което далеч надминава последното подобно. То е регистрирано през 2014 г. в САЩ, когато на „Форд“ парада се събират 829 автомобила от марката на Хенри Форд. Със страхотното родно постижение са свързани последните предложения и промоции, които предлагат коли „Форд“ на цени между 17 хил. и 22 хил. лева. За здрав и доказан автомобил от марката „Форд“ тези промоции наистина са впечатляващи. Отнасят се за моделите Ford Fokus и новият Ford Fiesta.

Ford Fiesta Guinness Edition се предлага за около 20 000 лв. С включено ДДС. „Фиеста“-та държи рекорд по продажби в Европа за миналите четири и половинагодини. Заради това и заради българския Гинес рекорд на родния пазар до края на лятото продажбите гарантират промоции до 5 000 лева от цената на нова „Фиеста“. Познавачите и любителите шофьори могат да се доверят на отличното качество и здравина на този автомобил с 5 врати, 82 конски сили, максимална скорост до 168 километра в час и среден разход на гориво от 5,2 литра на 100 километра. Техническите предимства на малката градска кола се допълват от богато оборудване. Гинес модела на „Фиеста“-та има радио CD/MP3 с 6 тонколони, контрол на радиото от волана и USB порт, както и много от модерните електронни системи за безопасност. Въздушните възглавници са 7, а пътният компютър дава показания за среден и моментен разход на гориво, скорост и външна температура. Разбира се има още екстри и нововъведения, които осигуряват удобство и безопасност при пътуване. Как да не се възпозлвате от Ford Fiesta и Fokus промоциите.

С Ford Focus Guinness Edition също може да спестите 5000 лева до началото на есента. Моделът струва 21 370 лв. без ДДС. Мощността на двигателя е 100 конски сили, а максималната скорост, която тази кола развива, е 185 километра в час. Разходът на горива е само 4,6 литра на 100 километра. По-малко е и замърсяването на околната среда, като въглеродните емисии са 105 грама на километър. Обезопасен е максимално и този Гинес модел на „Форд“. Освен това е осигурено интелигентно регенеративно зареждане на акумулатора, активни клапи в предната решетка, автоматична Старт-Стоп система и още нововъведения по техническата част и дизайна, които са гаранция за безпроблемно и приятно пътуване.

Гинес рекордът на „Форд“ в България поражда и друг почти Гинес рекорд. Той е свързан с бързината, с която у нас вече се предлагат и осигуряват бързо и удобно резервни части за новите модели наред с богатство и разнообразие от нови и употребявани авто части за всички коли на „Форд“ чрез avtochastionline24.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене