Добрата новина! Трета двойка близнаци за месец изплакаха в МБАЛ – Благоевград

С лъчезарна усмивка и слънчев загар се върна от летен отпуск началникът на неонатология в МБАЛ – Благоевград д-р Райна Калпазанова. Тя релаксира на Бяло море заедно със съпруга си д-р Красимир Михайлов, директор на Спешната помощ в Пиринско.

Д-р Райна Калпазанова пое отново обгрижването на новородените, сред тях и двойка близнаци – момченце 2,150 кг и момиченце – 2,900 кг. В 02,00 часа се родило момченцето, след 10 минути изплакала и сестричката му.

Това е третата двойка новородени близнаци само за месец в МБАЛ – Благоевград, предишната двойка, също момиче и момче, които се появиха на бял свят в началото на юли, вече са у дома си в село Огняново, Гоцеделчевско, съобщи д-р Райна Калпазанова.

Новородените близнаци са доносени, желани рожби в семейството, заченати са по естествен път и са родени нормално, момченцето се нуждае от интензивни грижи и е в кувьоз, а момиченцето вече се адаптира и е при родилката, поясни още д-р Калпазанова.

Щастливата майка Ава Косин от село Брезница, Гоцеделчевско, е счетоводител по професия.

„Безкрайно благодаря на д-р Румяна Костадинова от Благоевград, която наблюдава цялата ми бременност, и на д-р Калоянова и д-р Слаев, при които  родих рожбите си”, каза родилката. Тя има и по-голяма дъщеричка – Айлин, която е 6-годишна, таткото Исмаил се занимава с дърводобив. „Вече сме избрали имена на близнаците, момченцето ще носи името на дядо си Сайди, а момиченцето Адиле, кръстено е на сестрата на съпруга ми”, каза майката Ава.

В екипа на отделението за новородени има и нов кадър, медицинската сестра Камелия Методиева.

„Преди да изляза по майчинство работих в друго лечебно заведение, но сега избрах трудовият ми стаж да продължи при новородените, работата е много вълнуваща, тук се ражда новият живот”, каза новата медсестра.

330 бебенца са родени от началото на годината в МБАЛ – Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене