Валери Сарандев: Само с широка коалиция БСП може да спечели президентските избори

„Само с широка коалиция можем да спечелим президентските избори. Още от сега е ясно, че ще има втори тур на президентския вот наесен. Тяснопартийни кандидати нямат шанс“, категоричен е заместник-председателят на Областния съвет на БСП в Гоце Делчев Валери Сарандев.

Като лидер на гоцеделчевските социалисти той припомни, че местната организация е номинирала най-широк кръг от кандидати: Корнелия Нинова, Мая Манолова, Илиана Йотова, Костадин Паскалев, Стефан Данаилов, Татяна Дончева, Андрей Пантев, Весела Лечева, Валери Жаблянов, Огнян Герджиков, Ивайло Калфин, Благовест Сендов, ген. Румен Радев.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова, бившият кмет на Благоевград и бивш министър на регионалното развитие Костадин Паскалев, евродепутатът Илияна Йотова и лидерката на „Движение 21“ Татяна Дончева – това са номинациите на гърменските социалисти за президент и вицепрезидент.

Социалистите в Гърмен са предложили и кандидатурата на настоящия кмет на Гоце Делчев Владимир Москов за вицепрезидент, който беше сред гостите на общинската конференция, но той си даде отвод. Гости на конференцията бяха също заместник-председателят на областното ръководство на БСП и лидер на Общинския съвет на партията в Гоце Делчев, общинските лидери на БСП в община Сатовча Димитър Неделчев и в община Хаджидимово Костадин Караянев.

Създаването на новата структура на БСП в село Хвостяне, с местен председател Баадин Юсеин, който само с 3 гласа не успя да спечели кметските избори в селото, и постъпилите 15 нови заявления за членство в организацията в Дебрен, са гордостта на младия общински лидер в Гърменско – Янка Топалова. Повечето от членовете на новата структура и получилите партийни книжки са били млади хора на възраст от 19 до 43 години.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене