Кристиян Вигенин и Георги Андонов – влюбени в село Долен

Село ‪Долен, община ‪Сатовча. Този път без партийни срещи, без разкази за платформи и политики. Почти тайно, на връщане от Сатовча. Срещал съм се с хората – умни, честни и трудолюбиви. Днес “се срещнах” с улиците, къщите, високите каменни дувари, ремонтираната с европейски пари стара църква. Като навсякъде, тук също има два свята – порутени домове на отдавна отишли си стопани, но и нови, лъснати палати. Има живот. Има история. Има дух. Има потенциал. Особено в онази част, обявена за архитектурен резерват. Туристите още не са го открили, но с нищо не отстъпва на Ковачевица и Лещен. Трябва само малко да се подреди и “лъсне”, къщите за гости да се постегнат, малко реклама също. Общинското ръководство има в ръцете си диамант, остава да помогне за шлифовката. А аз ще съдействам, колкото мога…

Това е написал в своята Фейсбук страница депутатът Кристиян Вигенин от БСП. Звучи като рекламна картичка на родопското село, повече известно с това, че пътят до него е затрупан с мини работилници за добив на камъни за облицовка.

Селото е любимо и на депутата Георги Андонов от ГЕРБ, който често си отдъхва на тишина, след тежките парламентарни дебати в уютната къща на тъста си Георги Григоров, разказват местни наблюдателни люде.

http://hronika-bg.com/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене