СТРАХ И УЖАС! Candida auris завладява света, гъбичната зараза е смъртоносна

Тя поразява органите чрез кръвта и не се лекува, изходът винаги е летален

117202-632x358Група американски и британски биолози бързат да предупредят световната общност, че планетата ни е атакувана от мултирезистентна гъбична зараза, която се явява смъртоносно опасна за хората. По ирония на съдбата основно място на обитание на вредния микроорганизъм се явяват болниците.

Ужасният вирус не се поддава на лечение, защото още не е изобретен препарат против него. Характерно за него е, че поразява онези органи, на които противогъбичните медикаменти не действат.

Новата форма на гъбичната инфекция, която учените са нарекли Candida auris, е открита преди седем години в Япония, когато с нея се е заразила жена, която по-късно починала. След това гъбичната зараза се разпространила в Индия, Южна Корея, Кувейт, Колумбия, Венецуела, Южна Африка, Пакистан и други страни.

В САЩ, когато медиците разбрали за нея, от Центъра по контрол и профилактика на заболяванията изпратили веднага информация до всяка американска болница специален бюлетин с искане да се анализират всички гъбични заболявания и веднага да се съобщи, ако се открие нещо неизвестно.

Изучавайки пациентите, заразени с въпросната гъбична инфекция, изследователи са стигнали до заключение, че 60% от болните умират бързо. Попадайки в кръвта, вирусът се разпространява по целия организъм, предизвиквайки гъбичен отит, тежка инфекция и други заболявания.

Заразяването с Candida auris е смъртоносно, защото вирусът не може да бъде отстранен от организма. Към момента може само изкуствено да се поддържат повредените органи на пациентите в работоспособно състояние.

pik.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене