Експолицейски шеф в Благоевград става адвокат

Бившият шеф на благоевградската полиция Димитър Стоянов ще става адвокат.

Заявлението му за вписване е одобрено на последното заседание на Адвокатския съвет, предстои да положи официално клетва. Димитър Стоянов ще облече адвокатска тога на 67 години, което е достойно за респект. Иначе той има богат опит на криминалист, минал е през всички нива на професионалната кариера, бил е директор на РДВР – Благоевград и се пенсионира като шеф на РЗ „Полиция“ в областната дирекция. След като напусна редиците на МВР, той премина на друго поприще и започна да се занимава с европроекти в Агенцията по заетостта. Димитър Стоянов продължи топлата си връзка с МВР, като влезе в ръководството на офицерите от резерва и стана учредител на клуб „Полиция”, а на всички празници на полицията е в първата почетна редица.

По сега действащия Закон за адвокатура, за да станеш адвокат, трябва да се явиш на изпит пред Висшия адвокатски съвет, където цедката е сериозна и не всички я преодоляват. Вторият вариант е да имаш минимален 5-годишен стаж като юрисконсулт в държавна или частна фирма.

Димитър Стоянов се е възползвал от тази законова възможност, като неговият юридически стаж е доста над минимума, казаха от Адвокатската колегия.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене