Атакисти от Гоцеделчевско размахаха пръст на депутата Илиян Тодоров

Тодоров

Недоволни членове и симпатизанти на партия „Атака“ от Гоце Делчев и Хаджидимово тази вечер на среща с депутата Илиян Тодоров поставиха ултиматум хората на Волен Сидеров да напуснат Народното събрание и да поискат провеждане на нови парламентарни избори.

Атакистите влезли в остри спорове и пререкания с Тодоров, като изразили недоволството си от това, че народните представители от „Атака“ гласуват заедно с БСП и ДПС и подсигуряват кворума в парламента, въпреки партийни различия по много въпроси и законопроекти.

На Тодоров бил зададен директно въпросът защо „Атака“ продължава да подкрепя правителството на Пламен Орешарски. „До месец август сме дали срок на кабинета да приеме десетте нашипредложения, които сме представили в писмен вид. Ако това не се случи, ще напуснем парламента“, бил категоричният отговор на депутата Илиян Тодоров.

Членове на общинските ръководства на „Атака“ в Гоце Делчев и Хаджидимово съобщиха, че на събранието са присъствали и хора, които не членуват в партията, което изнервило Тодоров и той ги помолил да напуснат.

На срещата той изтъкнал, че именно „Атака“ е подала сигнала до прокуратурата за неиздължаването на ЕРП-тата към НЕК. От парламентарната група предложили и да не се дават детски добавки на малолетни майки, но ГЕРБ, БСП и ДПС го отхвърлили.

Координатърът на местната структура Елена Башова пък докладвала, че в Община Гоце Делчев са внесени материали, свързани с редица проблеми за решаване от името на жители на града. Народният представител е уведомил присъстващите, че скоро „Атака“ щяла да разпространи нови компромати за кражби и корупционни сделки на президента Росен Плевнелиев и бившата строителна министърка Лиляна Павлова.

На срещата в Гоце Делчев са присъствали около 20 души, повечето от които симпатизанти и граждани. Те били помолени да напуснат, след като си задали въпросите към депутата. Неизвестно по какви причини на срещата не е присъствал избраният за координатор Петър Кръстилов, който пое поста по време на скандалните вътрешни рокади в структурата на „Атака“ малко преди последните парламентарни избори. От събранието са отсъствали и много от емблематичните местни атакисти.

infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене