ТОП ПРЕСА първа в Югозапада: „Пирин“(Благоевград) спечели срещу гръцки първодивизионен отбор

Нашата медия показа отново, че е добре информирана и първа сред конкурентите си в Югозапада предлага на феновете на „орлетата“ информация за последната контрола на тима

Тимът, воден от Стефан Генов надделя с 2:1 осмия в гръцкото първенство „Платаняс“ в контрола, която се проведе на стадион „Раковски“ в столицата. Благоевградчани постигнаха авторитетната си победа, след като първи откриха резултата чрез Тони Тасев в 47-ата минута. Нападателят бе изведено о дясната зона на атаката и отигра хладнокръвно ситуацията. Той напредна срещу вратаря и с хубав шут в далечния ъгъл не остави шанс за реакция на опонента му. Елините от своя страна реагираха и успяха да изравнят чрез впечатляващ гол на Сколадакис. Футболистът на Платаня овладя топката и от въздуха без излишно бавене с левия крак я изпрати в обратния ъгъл на Аргилашки за 1:1. Победата за орлетата осигури Владислав Златинов, който се разписа след точно изпълнение на дузпа, отсъдена за игра с ръка на футболист на гърците в собственото му наказателно поле.

В същото време от управата на клуба обявиха, че няма да променят първоначално обявената дата за представяне на екипите, които „Пирин“(Благоевград) ще използва за официалните мачове през новия сезон. Тя ще бъде на 22 юли в известен мол в областния център. Както е известно „орлетата“ смениха екипировката за предстоящия шампионат и ще играят с екипите на италианската марка „Еrrea“. Промоцията на новата екипировка ще бъде пред фенове и журналисти, които ще могат да зърнат за първи път и трите екипа, с които ще играят възпитаниците на Стефан Генов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене