Роден в Кочан бивш футболист на „Пирин“(Гоце Делчев) с първи гол в Холандия

Камен Хаджиев отбеляза дебютно попадение за своя нов отбор „Фортуна“(Ситард) в приятелски мач от подготовката срещу германския „Фортуна“(Кьолн)

Футболистът изравни резултата в 30-та мин. на контролата срещу адашите, след като в 9-та мин. гостите бяха повели в резултата. Голът на българина падна при заучена ситуация при изпълнение на пряксвободен удар, когато той бе намерен на задна греда и бе без грешка. В този двубой крайният резултат бе 2:2, а бившият футболист на „Пирин“(Гоце Дечлев) бе оценен подобаващо от феновете и ръководството на отбора му, които си пожелаха юношата на „Ватеншайд“ и „Шалке 04“ да продължи така и в редовния шампионат. В тази среща Камен Хаджиев игра като дефанзивен халф вместо на обичайния си пост в защитата. Той имаше още една възможност за попадение малко след отбелязването на гола си, но нямаше късмет, докато крайният резултат бе оформен след паузата между двете полувремена. Сценарият се повтори и отново „Фортуна“(Кьолн) излезе напред в резултата в 58-та мин., но тимът на родения в Кочан футболист стигна до крайното 2:2 в 61-ата с попадение на Франк Данкуа.

Както ТОП ПРЕСА писа Камен Хаджиев пристигна в Ситард преди две седмици и подписа за една плюс една година. Той бе забелязан, след като изкара една много успешна година в германския „Олденбург“, където бе един от основните играчи на тима с най-много игрови минути. Неговите изяви му донесоха слава, но и фокусираха погледа върху него на други тимове. Сред тях освен новият му холандски отбор бе и новакът в белгийската първа дивизия „Юпен“, но до договор не се стигна и в крайна сметка бранителят се озова в „ниската земя“, където ще се бори с тима си за спечелване на промоция в местния футболен елит.

„Отборът вече се сработва и играе все по-добре. Чувствам се чудесно, обстановката е много позитивна, а базата ни за работа е без никакви забележки. Надявам се, че ще помогна на Фортуна Ситард да влезе в първа холандска дивизия“, коментира Камен Хаджиев, който през годините игра за „Пирин“(Гоце Делчев), „Миньр“(Перник), „Локомотив“(София).

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене