Банско победи с 5:0 „Велбъжд“(Кюстендил), бивш футболист на „Пирин“(Гоце Делчев) бележи

„Козлите“ надделяха с най-големия резултат до момента в контролните си мачове аматьорите от третодивизиония отбор

Мачът, който се игра на стадион „Свети Петър“ заслужено бе спечелен от играещия в „Б“ група тим, който показа, че навлиза във форма и даде надежда на феновете си, дошли да наблюдават срещата на стадиона в зимния курорт.

Със срещата се сложи край на тежка седмица, в която подопечните на Петко Медведски изиграха три контролни мача. Първите два бяха срещу „Ботев“(Враца) и „Черно море“, които се играха в един ден – в сряда. Срещу първия съперник сутринта от 10. 30, а срещу „моряците“ от 18.30. В последната контрола ръководството похвали футболистите на отбора, които според тях са показали истинското лице на тима. Резултатът бе открит от Георги Фикийн от дузпа в 20-та мин., а останалите 4 паднаха след почивката.  За победителите точни още бяха: Цветан Варсанов в 56-та, Валери Кулинов в 63-та, Джейхан Зайденов в 71-ва и бившият футболист на „Пирин“(Гоце Делчев) Ахмед Адемов в 90-та мин.

„Невероятна игра показа новопривлечения вратар Абди Абдиков, който отне надеждите на гостите на два пъти да отбележат поне почетно попадение. Вече сме наясно с кои футболисти ще продължим лятната подготовка. Дадохме заслужена почивка на момчетата до понеделник, когато ще подновим заниманията си на стадион „Свети Петър“. Следващата седмица нашите футболисти ще изиграят нови два международни контролни мача – съперници ще бъдат „Академия Горан Пандев“ и „Пелистер“(Битоля). В началото на следващата седмица ще обявим с кои футболисти ще се разделим,“ каза помощник-треньорът на Банско Иван Топузов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене