Петрички ученици искат приют за бездомни животни, готови сами да дежурят

Авторката на инициативата Мария Сребренова, Надя Трайкова и Борислав Дончев

Единадесетокласници от петричката гимназия „Пейо Яворов” събраха 2000 подписа с искане общината да преотреди терен за изграждане на приют за бездомни животни. В понеделник учениците ще внесат подписката в Общински съвет преди неговото зседание.

„Идеята е на нашата съученичка Мария Сребренова, подкрепиха я всички ученици от гимназията”, каза Борислав Дончев, който отглежда куче и 15 котки. „Кучето е вързано, както го изискват правилата. Всяко живо същество се нуждае от грижи. Но в Петрич има много бездомни животни, затова се роди тази инициатива”, обясни Борислав.

3„Нарекохме нашата кампания „Бездомен с право на живот”. Имаме подкрепата на хората от Петрич, някои предлагат свои ниви, други са готови да помогнат с пари”, добави Надя Трайкова.

Учениците имат готовност лично да дават дежурства в приюта.

Преди повече от 16 години тогавашните управляващи община Петрич обявиха, че има изграден приют за бездомни кучета в село Ръждак, на който работят двама служители. Но никой тогава не показа къде точно е той, жителите на Ръждак също не знаеха нищо за неговото съществуване. Оттогава досега никой повече не повдигна идеята за приют за бездомни животни.

Начало

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене