До 15 август се удължава срокът за подаване на офертите за проектиране и строителство на тунел „Железница“ на АМ „Струма“

До 15 август се удължава срокът за подаване на офертите в процедурата за „Проектиране и строителство на автомагистрала „Струма“ Лот 3.1 Тунел „Железница“.

Процедурата по възлагане на обществената поръчка беше спряна на 22 февруари т. г. поради подадена жалба на участник в нея пред Комисия за защита на конкуренцията (КЗК) и пред ВАС.

Действията на възложителя във връзка с подновяването на процедурата са оповестени своевременно в секция „Профила на купувача“ на сайта на Агенция „Пътна инфраструктура“. Предметът на поръчката е за изграждане на 4,46-километров участък от АМ „Струма“ между км 366+000 и км 370+460, който включва тунел „Железница“. Той ще е 2 километра, което го прави най-дългия в страната. Тунел „Железница“ е част от отсечката Благоевград – Крупник на АМ „Струма“. Поръчката включва и 2 мостови съоръжение с обща дължина около 700 м –  едното от тях преминава над жп линията София – Кулата и над път I-1 Симитли – Благоевград.

Индикативната стойност на поръчката е 250 млн. лв. без ДДС. Срокът за изграждането им е 1400 дни.

Проектът ще бъде реализиран по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014 – 2020 г.

Обществената поръчка стартира в края на миналата година Националната компания „Стратегически инфраструктурни проекти“ (НКСИП). На 7 април т. г. с решение на Народното събрание дейността на НКСИП беше прекратена. Всички дейности на Компанията преминаха към Агенция „Пътна инфраструктура“ на 15 май 2016 г.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене