ДИВО ЕРГЕНСКО ПАРТИ В БЛАГОЕВГРАД!

Щракнаха белезниците на младоженеца и кума след солиден запой и стрелба

Стрелба на ергенско парти приключи с арест на младоженеца и кума. Екшънът се разигра вчера сутринта в центъра на Благоевград, на една пряка от сградата на полицията.

2Купонът се завихрил на първия етаж на жилищната кооперация на ул. „Крушево“ № 20. 26-годишният Слави Димитров поканил приятели, за да се почерпят по случай предстоящата му женитба. Мъжката компания разпивала до зори и към 5.30 ч. младоженецът се разгорещил, взел газов пистолет и започнал да стреля. Гърмежите събудили хората от района, които се стреснали от виковете: „Ке ви утепам, ке ви запаля…”. След сватбарската канонада започнали да летят чаши от прозореца.

„Първо си помислих, че някой хвърля пиратки. После чух крясъци и викове, беше нещо страшно. Изплаших се и побързах да затворя прозореца”, разказа Магдалена Михайлова, която живее наблизо.

3Сватбарската стрелба се чула на съседните улици. „Не можах да мигна, спалнята ми е към кооперацията, където се викаше и стреляше. Преди 2 седмици пак имаше подобен джумбуш“, каза адвокат Атанас Малешевски, който живее на отсрещната улица.

Изстрелите събудили и полицейски служители, които живеят наблизо. След серията гърмежи накрая пристигнал полицейски екип, който задържал пияните купонджии – 26-годишния бъдещ младоженец Слави Димитров и 27-годишния Кирил Симеонов. На местопроизшествието бе извършен оглед от дежурна оперативна група, а пред кооперацията имаше полицейски пост. На улицата и в апартамента са намерени над 30 гилзи. Много от тях се въргаляха на паважа заедно със счупените стъкла.

Фактите около инцидента са в процес на изясняване, за случая е информиран дежурният прокурор. Комшии от кооперация разказаха, че рядко виждали жениха стрелец, тъй като през повечето време живеел в София, а преди това бил на гурбет в Испания.

 

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене