Влакът Кюстендил – Радомир вече с работеща тоалетна, отстраняват и повреда в климатика

Бързият влак Кюстендил – Радомир вече е с работеща тоалетна, обявиха пред ИНФОМРЕЖА от „БДЖ – Пътнически превози“.

“След направената проверка за състоянието на климатичната система, както и на WC модула на влак № 6623, е констатирано, че при обслужването на влака на 11.07.2016 г. е настъпила повреда в санитарния възел на дизеловата мотриса по време на движението на влака. По тази причина помещението е изолирано. На следващият ден е извършен ремонт на WC модула в София“, се казва в официално съобщение от БДЖ.

Що се отнася до сигнала за неработещ климатик е направена функционална проверка, при която е установено, че климатичната система работи с намалена ефективност.

„С оглед обслужване на графика за движение на влаковете, е предвидено във възможно най-кратък срок мотрисният влак да бъде изпратен в ремонтната база във Варна за отстраняване на повредата в климатичната система“, посочиха още от пресцентъра на БДЖ.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, проблемът с влака беше установен на 11 юли от пътници, които ни потърсиха за съдействие. Тогава в продължение на два часа се наложило хората да агонизират при 30-градусова жега, без климатик и възможност да си отворят прозорците. Като капак на всичко се оказало и затворената тоалетна във влака.

Ръководството на „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД поднася извинения на своите клиенти за създаденото временно неудобство.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене