УЖАСНА СТАТИСТИКА!!! „Ислямска държава“ се похвали с 5 хил. жертви през Рамазан

По-точно 5,2 хил. души са били убити или ранени във военни операции, извършени в рамките на свещения за мюсюлманите месец

Това  пише британският вестник The Independent, позовавайки се на  данни изнесени от джихадистите седмично списание. В него те изброяват 14 различни терористични атаки на групата, извършени в Европа, САЩ, Азия, Африка, Сирия и Ирак. Сред тях са нападението в нощен гей клуб в американския град Орландо, щата Флорида, а също и атаката от началото на юли в Дака, столицата на Бангладеш.

Групировката не крие задоволството си от една от най-смъртоносните атаки към днешна дата: тази в Багдад, когато почти 300 души бяха убити, когато камион, пълен с експлозиви, се взриви на оживен пазар в иракската столица, където купувачи и продавачи са се готвели за тържеството по случай края на рамадан.

В крайна сметка въпреки подозренията „Ислямска държава“ не включва в списъка си атаката на международното летище „Ататюрк“ в Истанбул, един от най-натоварените в света туристически центрове, при която загинаха 41 души и бяха ранени стотици други. Презиндеът Реджеп Тайип Ердоган обвини групировката за нападението, припомня изданието.

Месец Рамазан традиционно е период на самоанализ и мир в рамките на ислямската вяра, но екстремистите го използваха за водене на свещена война. Преди началото му терористичната групировка призова своите поддръжници да убиват там, където могат – по целия свят. Атаките на „Ислямска държава“ са принудителни действия в защита, след като джихадистите понесоха сериозни териториални и финансови загуби от международната коалиция срещу тях.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене