Разработват 9 нови учебни програми в ЮЗУ по изискване на бизнеса

юзу

По разработването на 9 нови учебни програми работят във Филологическия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски”. Други 150 учебни програми ще бъдат актуализирани във връзка с изискванията на бизнеса и реализацията на студентите.

Целта на проект „Изработване на учебни програми във филологическото направление от гледна точка на интересите на бизнеса“ , по който работят във Филологическия факултет е подобряване на качеството на образованието и обучението в областта на филологическите специалности в Югозападния университет „Неофит Рилски“ – Благоевград. По проекта се разработват нови учебни планове и програми в областта на филологическото познание в съответствие с изискванията на пазара на труда.

„Трябва да се впишат 9 чисто нови учебни програми  и да се актуализират 150”, каза доц. д-р Роман Хаджикосев, ръководител на проекта.

Във връзка с разработването и актуализирането на учебните програми са проведени 550 анкети със студенти и представители на бизнеса. Предвижда се и оптимизиране и разширяване връзките между висшето училище, научноизследователския сектор, работодателските организации и бизнеса.

Автор: Станислава Христова, E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене