Десетки сигнали срещу автоморгата на пътя Абланица-Блатска, институциите нехаят

Алиосман Асанов от Абланица сезира за пореден път медиите с молба за съдействие от негово и от името на жителите на хаджидимовското село за назначаване на незабавна проверка в автоморгата, намираща се на пътя между селата Блатска и Абланица, по който потокът от леки и товарни автомобили е натоварен денонощно.

Струпаните от двете страни на платното купища стари коли, мотоциклети и други МПС-та, които се разфасоват в автоморгата предимно нощем, представляват реална опасност от катастрофи, са категорични водачи, които едеждевно преминават през участъка.

Това е единият проблем, който търпим от години всички шофьори от селата Абланица, Боголин, Вълкосел, Слащен, Годешево и други населени места в общините Хаджидимово и Сатовча. Още по-фрапиращо е, че за никого от региона не е тайна, че въпросната морга е незаконна и че в нея се извършват съмнителни и криминални дейности, една от които е разфасоване на крадени автомобили от региона и вътрешността на страната.

70-годишният жител на Абланица Алиосман Асанов, познат още като Кенеди, който единствен е добил смелост да изрази в сигнала собственото, на съселяните си и на десетки шофьори от региона мнение, сигнализира още, че въпросната автоморга, която от 15-20 години се владее от Мустафа Пашов-Пашата от Абланица, е построена незаконно на заграбена площ на самия главен път.

Асанов е категоричен, че Мустафа Пашов няма документ за собственост на терена. В обекта нямало и електричество, санитарен възел, питейна вода, както и канализация. В незаконната морга предимно нощем работели наети от Пашата роми, които разфасовали старите автомобили, а на следващия ден се докарвали нови.

„Вие, господа, чакате поредната жертва на пътя, та тогава да започнете проверка и решаването на този многогодишен и голям за нас проблем. Като данъкоплатци в тази държава искаме да знаем законна ли е моргата на Мустафа Пашов, а ако не е – кой е виновен за 20-годишното беззаконие, пред което институции са си затваряли очите. Колко са извършените проверки и респективно какви са резултатите от тях“, заяви пред репортер на ИНФОМРЕЖА възрастният мъж.

Той допълни, че от 20 години се носи мълвата, че над Пашата и доходоносния му бизнес е опънат политически чадър и резултатите от всяка проверка се потулвали, тъй като той умеел да дели печалбата на повече от две.

„Ето сега е моментът, както се прави вече в цялата държава, институциите да разсеят или да потвърдят опасенията ни, за да стане ясно за безотговорното отношение на институциите ли става въпрос, или за ненаказуемост и влияние с власт, което народът определя като корупция. Призовавам за бърза проверка и отговор, оповестен от институциите публично в медиите. Водачите на МПС-та настояваме още на Мустафа Пашов да бъде разпоредено незабавно да махне от пътя струпаните стари автомобили, които създават предпоставки за ПТП и други нежелани инциденти“, коментира още възрастният шофьор и жител на Абланица Алиосман Асанов.

Пред репортер на „ИНФОМРЕЖА” жители на Абланица и района, както и представители на институции, пожелали анонимност, разказаха, че въпросната автоморга в действителност през годините е била проверявана от органите на реда няколко пъти, но резултатите от проверките били замитани под килима под натиск на влиятелни покровители на Пашата.

www.infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене