Топ Преса на гости: Хотел и изба „Динчова къща“

header2Тома ХАРИЗАНОВ

Хотел Динчова къща е раз­положен в китното селце Рожен, между живописни­те Мелнишки пирамиди и в непосредствена близост до Роженския манастир.

Хотелът впечатлява със своята автентична архитек­тура и потапя в атмосферата на отминали векове. Битова­та обстановка ще Ви накара да се почувствате уютно и ще Ви откъсне от напрегна­тия съвременен свят. А бла­годарение на топлото южно гостоприемство със сигур­ност ще се почувствате спе­циални и ще поискате да се върнете отново.

Можете да се насладите и на просто­рен двор с лятна градина и бар­бекю за пригот­вяне на специа­литети на скара, идеално допъл­ващи се към пивкото мелниш­ко вино.

На разположение на гостите на хотел Динчова къща има обширен паркинг.

Едно райско кътче, където ще се откъснете от ежеднев­ния стрес и напрежение и ще се потопите в спокойствието и красотата на мелнишкия регион.

В двора на хотела е разпо­ложена винарска изба, къ­дето ценителите на винения еликсир могат да дегустират традиционните мелнишки вина производство на Ви­нарна Орбелия.

Мелнишкото вино е про­чуто в цял свят с характер­ния за района сорт Широка мелнишка лоза. Още през 17-19 век мелнишките тър­говци са превърнали виното от Мелник в световна марка със специфични качествени характеристики. Тук виното е вплетено в традициите, ри­туалите и е фамилна гордост за всеки род. Синтезът от ка­чествени съставки е превър­нал домашното вино в питие и лекарство.

Както обичат да казват местните хора тук: За вино­то песни се разказват, а за мелнишкото вино легенди се разказват.

Вино от плът и кръв.

Вино в кърпа да го вържеш.

И да го пиеш и да го дъвчеш…

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене