Военни предотвратиха опит за „атентат“ срещу летище на учението в Симитли

Националната сертификация на Модул за „Активна охрана и отбрана на летище” се проведе от 5 до 7 юли на полигона в Симитли. Тя премина под формата на тактико-специално учение с личния състав от военни формирования от Благоевград, Хасково,  Асеновград и Пловдив, както и на медици от ВМА.

Целта на учението бе да бъдат демонстрирани способности за осигуряване на нормалното функциониране на летище и контрол в зоната за провеждане на операцията. 

Опит за „атентат“ срещу летище бе едно от заданията, с които се справиха военнослужещите, участващи в учението край Симитли.

„С учението се стремим да създаваме реални ситуации пред военнослужещите. То показа отлично взаимодействие между всички елементи”, обясни подполковник Иван Иванов, командир на военно формирование 26400 Благоевград.

 По време на учението бяха разигравани сценарии като ракетни атаки, попадане на взривни устройства от патрулите, опити за проникване в охраняемата зона на летището и нарушаване целостта на летището. Имаше стрелба, взривове, евакуация на ранен, взривяване на открити сандъци с амуниции, а накрая и химическа атака.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене