Стотици кюстендилци помогнаха при откриването на „Майстора на един декар“

С флашмоб бе открита уникалната картина с името „Майстора на един декар“ в Кюстендил. В рамките на 3 дни младите художници изрисуваха площад „Велбъжд“ в Кюстендил с един от автопортретите на Владимир Димитров-Майстора.

Уникалният проект бе осъществен от 30 младежи от Кюстендил от школата „Новите майстори“ на художника Евгени Серафимов, както и включили се постепенно доброволци. Идеята бе да се направи картина, която да е с големина 1 декар изрисувана директно на самият площад.. Използвана бе специална боя, за направата на която помагаше и художникът Свилен Блажев.

Тази картина ще бъде на площада в рамките на 2 седмици, след което ще бъде изтрита. Целта на този проект е да се направи реклама на Кюстендил.


Картината бе открита посредством участието на стотици кюстендилци, които отвориха чадъри над картината на Майстора и със започването на една от народните песни, те затвориха чадърите и се отдръпнаха от картината.Цялото събитие бе заснето от дрон.

dariknews.bg

„Много съм щастлив защото се получи и то дори по- добре отколкото очаквах. Щастлив съм и от факта,че Кюстендил и България харесва толкова много този проект. Това бе такава концентрация на хубава и положителна енергия за изкуството на нашият град, за изкуството на нашите деца. Кюстендил е градът на Майстора. Неговата добрина ни задължава. Тя ни е подарена и ние трябва да вървим в тази посока. Едно такова събитие не може да бъде продукт на егото, а то се почува защото много хора вярват и много хора помагат. То си се случва заради себе си. Подобно събитие не се е случвало в света. Досега е имало само пресъздаване на картината на Винсент ван Гог „Слънчогледи“. Но тя е правена с комбайни в едни полета“,заяви за Дарик художникът Евгени Серафимов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене