Без категория

Временният US посланик Браян Далтън доведе съпруга си мъж в Кюстендил на официална първа копка

браян далтън

Няма нищо странно от това съжителство, в много американски щати еднополовите бракове са законни, заяви председателката на фондация „Сийдър“ Линдзи Солтцгивър, която присъства на събитието

Временно изпълняващият длъжността посланик н САЩ в България Браян Далтън предизвика усмивки и весели споглеждания сред присъстващите на първата копка на нов социален цен­тър в Кюстендил, след като доведе съпруга си мъж. Справка в интернет показа, че Б. Далтън и екзотичният красавец Анандарупа Сананасвачи са двойка повече от 20 години. По време на об­ръщението си Браян Далтън официално благодари, че е бил поканен в Кюстендил със съпруга си.

„Няма нищо странно в то­ва съжителство“, каза пред­седателят на фондация“Сийдьр“ Линдзи Солтцгивър. „Аз не знам дали имат официа­лен брак, но в много амери­кански щати еднополовите бракове са законни“, каза Линдзи. Младата дама е аме­риканка, но от години рабо­ти и живее в Кюстендил, къ­дето пристигна като добро­волка от Корпуса на мира, след това обаче остана влю­бена в страната и в съпруга си Димитър, от когото има и прекрасно дете.

Кметът на община Кюс­тендил Петър Паунов, шершед“фер на посолството на САЩ Браян Далтън, както и президентът на фондация „Сийдър“ Линдзи Солтцгивър направиха вчера първа коп­ка на административен цен­тър за социална рехабилитация и интеграция на деца и младежи с ментални пробле­ми.

„Днес имаме невероятния шанс да дадем старт на ед­на прекрасна инвестиция в бъдещето на децата на Бълга­рия, защото може да добавим поредната капка в нашите усилия те да живеят по един коренно различен начин от това, което е сега. Основна­та роля се пада на нашите приятели от посолството на САЩ. Много благодаря, че заедно може да реализираме тази партньорска инвести­ция. Инвестиция в бъдещето не само на децата, а на един цял свят. Свят от многоброй­ни сърца, които ще бъдат ви­наги неразделни“, каза кме­тът на община Кюстендил Пе­тър Паунов.

На церемонията присъс­тваха и бъдещите потребите­ли на новия център, които и в момента се отглеждат от фон­дация „Сийдър“ в Кюстендил.

„Радостно е, че след годи­ни работа по подготовката на проекта с помощта на общи­на Кюстендил, която предос­тави земята и се ангажира с обзавеждането на центъра, а финансирането на строителс­твото в размер на 266 500 до­лара е от отдела за военно сътрудничество към посолс­твото на САЩ, точно след 300 дена този център ще стане факт, той е надежда и мечта за мен“, каза Линдзи Солтцгивър.

Центърът ще има пет стаи за терапия, офиси, кухненски помещения, санитарни възли и складови помещения. 24 деца и младежи с умствени затруднения ще имат възмож­ност да се обслужват в този център. Ще бъде назначен об­служващ персонал и специа­листи, чиято численост е 30 души.

От своя страна, Браян Далтън заяви: „Особено се гор­дея, че американският народ чрез програмата за хумани­тарна помощ към департа­мента за отбрана предложи ресурсите, необходими за из­граждането на този център. Съвместните ни усилия излъч­ват ясно послание, че българ­ските деца с увреждания имат бъдеще“.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене