Социалистите в Дупница предпочитат да бъдат в коалиция за предстоящите избори

Коалиционна форма за явяване на президентските избори предпочитат социалистите в община Дупница. Това е показало допитване, в което са участвали около 500 членове на БСП обяви народният представител от БСП Лява България д-р Иван Ибришимов.
Членовете на БСП са отговаряли на два въпроса – по какъв начин да участва БСП в президентските избори и ако е в коалиция с кои партии. Резултатите от допитването сочат, че сред социалистите в община Дупница надделява мнението, че БСП трябва да участва в коалиционна формула, не със самостоятелна кандидатура.

Най-много са предпочитанията към Движение 21 на Татяна Дончева и Атака, както и партиите от БСП Лява България. Атака най-вероятно попада в полезрението, заради твърдата позиция на Волен Сидеров към Русия.
Според народният представител д-р Иван Ибришимов, БСП трябва да излезе с обединителна фигура, чисто формулата БСП, не може да има успех. „Трябва да участваме в ляво обединение, което да се противопостави на ГЕРБ или дясно обединение, ако има такова“ коментира д-р Ибришимов.
Номинацията за президент ще бъде обявена на 30 юли на Бузлуджа.

dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене