Рокаджиите от неврокопската група DASS откриват рокфестивала в Елешница идната седмица

Гоцеделчевските рокаджии получиха тази чест ще забият на сцената заедно с техни колеги от София и други български градове

Петото издание на събитието, което ще се проведе на 8 и 9 юли се очаква да посрещне хиляди фенове на рока от курортите Разлог и Банско, както и от целия Пирински край. Очаква се в миньорското градче да дойдат и доста чужденци, които отдъхват по това време в региона.

За второ поредна година то ще бъде с благородна идея и в името на каузата „Диабет без страх“. Входът за фестивала е безплатен, но всеки може да дари средства за благородната инициатива. Парите ще са за болни от диабет“, заяви кметът на Елешница – Сашо Мицин. Местни жители вече са окосили тревата в местността Степанови ливади, където е направен безплатен къмпинг за рокаджиите. Целта е да има къде да се разположат туристи, които искат да нощуват в палатки или пък са с каравани. Другоселците вече наричат селото Малката Каварна. Заслугата за това е на десетки млади мъже от селото, които полагат огромни усилия, за да популяризират рок музиката. Сред зрителите ще бъде и англичанинът Дерек Барет.

„Рок фестивалът ще му помогне да превъзмогне двойния Brexit – излизането на Великобритания от ЕС и отпадането на Англия от европейското първенство след загуба от Исландия. Чакаме и други негови сънародници, които също имат имоти в нашето село“, каза още Сашо Мицин.

На 8 юли на сцената освен рокаджиите от „DASS“ – Гоце Делчев, „Nana & The Gang“ от София и още една рок банда от столицата. Втората фестивална вечер е за изпълненията на групите „Affection“ от Казанлък, „Гранулом“ от София и „Sintetica“ от Благоевград. „Хиляди фенове идват на рок събитието. В първата редица са англичаните, които живеят в селото ни. Винаги се получава страхотен празник и за българи, и за чужденци, защото музиката не дели феновете по никакъв признак“, категорични са жители на Елешница.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене