Министър Греков обеща заплати на „Напоителни системи”

main_b

До края на месеца ще бъдат изплатени заплатите на служителите в „Напоителни системи“ ЕАД.
Това е заявил министърът на земеделието и храните Димитър Греков на среща със служители от структурите на Министерството на земеделието и храните в Кърджали, цитиран от пресслужбата на МЗХ.
По думите на Греков държавата има изключително положително отношение към дейността на дружеството.
„Там работят големи професионалисти“, е казал още министърът. Той е отправил апел към служителите на „Напоителни системи“ ЕАД да проявят още малко търпение – до края на месеца, когато ще получат заплатите си.
Не е ясно как ще реагират протестиращите на обещанията на министъра
По-рано днес над 100 служители на „Напоителни системи“ ЕАД – клон „Струма-Места“, излязоха на протест край Главен път Е-79 близо до Благоевград заради неизплатени от ноември миналата година заплати.
Своята подкрепа за протестиращите изразиха също представители на КНСБ и КТ „Подкрепа“, пристигнали бяха и техни колеги от други хидротехнически райони от страната.
Обявено бе, че протестните действия ще продължат в следващите десетина дни в други райони на страната.
Към края на протеста бе съобщено, че ръководителят на КТ „Подкрепа“ д-р Константин Тренчев е разговарял с държавния глава Росен Плевнелиев, който го е уверил, че няма да се забави подписването на указа за влизане в действие на поправките в Закона за водите, които давали възможност за финансиране от страна на държавата на дейностите на дружеството, свързани с опазването от вредното въздействие на водите.

Е79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене