Вкусотии очароваха Милица Гладнишка и жури в шоуто „Череши в кухнята“

Питки, баници, сладкиши и кексове с череши, торти, пайове, коктейли и дори безглутенови изделия с череши се конкурираха в кулинарната надпревара „Череши в кухнята“, част от Празника на черешата в Кюстендил. Водещ бе актрисата Милица Гладнишка, която дегустира част от сладките изкушения и опита кюстендилска черешова ракия.


Конкурираха се от една страна ученици от професионални гимназии от Петрич, Благоевград, Дупница и Кюстендил, които приготвиха изделията си на място и от друга страна- читалища от общината, с предварително подготвени кулинарни изкушения с череши. Всички щандове и дегустации извърши специално жури, с председател директорът на „Ученическо хранене“ и инженер- технолог Луиза Базовичка.


Коктейлът с череши на ПГ по икономика и туризъм от гр. Петрич спечели първото място и парична награда от кулинарната надпревара „Череши в кухнята“. Негови подгласници станаха Кошницата с череши на ПГ по туризъм в Кюстендил и Кюстендилската народна носия от череши и маслини на ПГ по хранително- вкусови и химични технологии в Дупница.
Журито бе изключително затруднено при оценката на кулинарните изкушения, подготвени от трудолюбивите ръце на бабите от читалищата в общината, като с изделията си впечатлиха от Жабокрът, Драговищица, Николичевци и Копиловци.

 

 

 

dariknews.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене