Как зодиите понасят жегите

Овен

Избутват ви от климатика

За тях външните условия са нещо второстепенно, което принципно не ги занимава особено. Но когато температурите преминат границата на търпимото, Овните правят същото с околните. Стават непоносими. Все пак не е лесно да се изтърпи човек, който в рамките на две минути може да повтори, при това с театрален патос: “Ох, много е горещо!” Така е, но от това на хората покрай вас не им става по-хладно. Проблем е и това, че поради егоцентризма си всеки божи Овен е убеден, че само на него му е топло, затова той и единствено той трябва да застане на единственото сенчесто петънце в обедния припек.

Телец

Топят се с достойнство

Телецът е пример за стоицизъм. Той знае, че е горещо, усеща, че всеки момент ще се разтопи като бучка масло в леко неподходящите, но иначе доста елегантни дрехи, които носи, и въпреки това не казва и дума по въпроса. Докато не чуе хленченето на Овена. Тогава може и да се съгласи: “Адска жега е!” При първа възможност ще се опита да подобри положението си, като припълзи в някоя кокетна, добре охладена сладкарничка или пицария, където да се отдаде на любимия си метод за разхлаждане – чрез вкусни храни и добре охладени напитки.

Близнаци

Ако ги разсееш, забравят

Близнаците реагират емоционално на жегата – или силно я любят, или я мразят. Те май са единствените, които умеят да съвместят в двойствената си душа и двете чувства – хем да се радват, че е жега, хем да мечтаят да са на ски в Алпите. Като цяло Близнаците умеят и да мрънкат, и да се тръшкат, и да пъхтят, легнали и разсъблечени по бельо: “Не издържааам!” НО могат и да търпят, а най-хубавото е, че ако ги разсее човек с нещо достатъчно интересно, могат напълно да забравят за дискомфорта.

Рак

Правителството е виновно

Бъдете сигурни, че един истински Рак в момента ругае правителството, кмета, съседите, и големите икономики за това, че е толкова горещо. Правителството – понеже е беден и не може да си позволи климатик, кмета – в градския транспорт не е достатъчно хладно. Съседите много готвят, а с това допълнително затоплят сградата. САЩ и Русия, понякога във вариант Китай, трябва да поемат вината за глобалното затопляне, заради което напоследък горещините са непоносими. Това, че се е разгорещил на думи, го кара да се примъкне още по-близо до климатика.

Лъв

Отпрашват на море

Май това е единственият зодиакален знак, който умее да извади полза дори от това, че слънцето сърдито пече ли, пече. Още при първия знак, че настъпват горещниците, Лъвът си грабва куфара с елегантните летни дрехи. Царят на зодиака отпрашва на море, планина или в най-лошия случай на басейн. Ако е на почивка, не се напъва да излиза от добре охладения (петзвезден) хотел. Може да изкара цял ден, кацнал елегантно на столче на бара или пък грациозно изтегнат в шезлонг, подухван от морския бриз С летен коктейл в ръка, естествено.

Дева

Шамани с кани

Само една Дева знае какво да пие (независимо дали е горещ чай, кана айран със сол, изпотена биричка или кока кола с много лед – според убежденията) и как да се храни (тайните рецепти варират между диня със сирене, сладоледена диета, постно месо със салата и т.н.), за да не й е толкова топло. Благодарение на шаманските си умения, а и заради самовнушението този знак действително не страда така зле при високите температури. Също като Лъвовете умеят да се възползват от ситуацията и биха организирали купон на басейн или в планинска хижа.

Везни

Стават дзен Овен

Везните не страдат от жегата. Обикновено не допускат да се стигне дотам. Те предвидливо са нагласили така графика си, че да не се налага да се излагат на неблагоприятните външни условия. От прохладата на дома се качват в колата с климатик и бързо прицъкват 20-те метра до изстудения до 19 градуса офис. Тоест, в случай че не са успели да вземат отпуск и да избягат на морето. Но, ако здравата ги напече, стават нещо като дзен Овен, който с търпеливо примирение повтаря една и съща мантра: “Ох, много е топло, не се издържа.”

Скорпион

Ох, ще умра!

Първо моли в кафенето да му дадат лед за болната му баба, която уж е припаднала от топлината. Второ, разхлажда се, докато ледът се разтопи, като междувременно се опитва да задигне вентилаторчето на колегата си. Трето, сяда под климатика, вее си с папка, но не издържа и отива да се намокри в банята. Четвърто, опитва други методи, но нищо не помага. Тези действия са придружени от силно мърморене: “Писна ми, писна ми… Много ми е горещо!” Скорпионът така се самонавива, че ще умре от жега, че наистина му е адски трудно.

Стрелец

Каква жега?

“Жега ли? Да, да – дай му жега, естествено… А-а-а, за тази жега ли говориш? Вярно, топло е! А аз се чудя защо се потя такъв.” Както обикновено, Стрелецът е извън времето, пространството и дори извън собственото си тяло. Горещините не го интересуват и дори може да не забележи, че навън температурите са нечовешки. Ако все пак изпита телесен дискомфорт, може да го видите в най-ненормален вид в офиса – мъжете без риза и по къси панталонки, жените по бюстие или по горнище на бански. Защото тези хора не притежават социални задръжки.

Козирог

Стоически издържат

Търпеливи хора са Козирозите. Но най-вече са издръжливи хора. Ако рекат, могат да ходят часове наред без капка вода под най-големия припек. Впечатлението, че природните сили не им въздействат по никакъв начин, е вярно… донякъде. Все пак Козирогът, колкото и да е невероятно, също е човек. И той има слабости, една от които е, че, настъпи ли жежко лято, неминуемо му се приисква да полегне в хладна стая между студени чаршафи. Единственият компромис, който би направил с тази мечта, е да седи изтегнат на дебела сянка, хванал изпотена чаша.

Водолей

Не вдигат врява

Водолеите са хладни отвътре и отвън. По всяка логика това би трябвало да им дава имунитет срещу всякакви телесни несгоди, които са свързани с горещини, пек и висока влажност. Повечето представители на този зодиакален знак наистина са сякаш направени от друг материал и въобще не се потят, дори и на 40 градуса. Ще познаете, че им е топло по това, че са се зачервили, или пък леко пребледнели – според това дали кръвното им е високо или ниско. Всъщност и на тях им е некомфортно, но просто не вдигат толкова врява, колкото останалите.

Риби

Охлаждат се с мисъл

Сложете Рибата на нагорещената скара и я питайте как понася жегата. Как? Никак. Като всички нормални хора, и Рибите биха предпочели да избягат от душния град в някой красив морски курорт. Но вместо да роптаят, родените под този знак използват друг метод на охлаждане. Те инстинктивно се отнасят в най-отдалечените ъгълчета на съзнанието си, където има безбрежна водна шир, тучни ливади и дебели прохладни сенки. Облъхнати от морския бриз на въображението си, те така и не разбират защо някои все оплакват, че им било горещо./Труд

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене