Интерпол издирва българин за трафик на мигранти

Интерпол издирва български гражданин за трафик на мигранти. Това съобщава „Фокус“ и уточнява, че за него е издадена европейска и международна заповед за арест.

Информация на унгарския местен информационен портал Hajdú Online сочи, че нашенецът е извършил и други престъпления.

Издирваният се казва Кольо Георгиев Колев и е на 45 години. Той е превозвал афганистански мигранти в Австрия през България, Румъния и Унгария. Неговият автомобил е бил замесен в катастрофа, в която двама мигранти са загинали.

„Всяко лице, което има информация за заподозрения, да се свърже с органите на реда“, призовават от Унгарския център за международно наказателно сътрудничество.

Българинът е един от 180 души от 31 държави, които Интерпол издирва при операция „Инфра хидра“. Нейната цел е залавяне на организатори на нелегалната миграция В Европа.

От старта на операцията до момента са извършени 57 ареста.

Сред десетте най-издирвани от Интерпол фигурират Мариана Кручереску, призната за виновна в създаването на престъпна групировка, която за три хил. евро е превозвала мигранти през границата между Унгария и Австрия, Ван Вин Нгуен, която е превозвала мигранти от Виетнам в Европа, афганистанецът Ян Абдула, който е превозвал мигранти и е подправял документи.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене