Гоцеделчевският любимец Даниел Златков с нов отбор

Футболистът само преди броени минути подписа договор с „Черно море“ и ще играе през следващите две години в новия си отбор

Малко по-рано през деня той се срещна с ръководството на „моряците“ и уточни последните подробности около своя контракт. В крайна сметка разговорите преминаха добре и двете страни си стиснаха ръцете.
Привличането му става по личната идея и настояване на завърналия се отново в отбора Георги Иванов – Гонзо. В момента централният защитник е без отбор, след като не се съгласи да подпише при новите предложени му условия в „Ботев“(Пловдив). От друга страна идеята на ръководството и най-вече на бившия спортен директор на „Левски“ е да с него двойка заедно с игралия заедно с него при пловдивските канарчера Пламен Николов. Оказа се, че именно Даниел Златков е футболистът, за когото загатна Гонзо на първата тренировка на варненци от лятната подготовка.

Даниел Златков е роден на 6 март 1989 година. Висок е 189 см. Започва да тренира в детските формации на школата на „Пирин“(Благоевград), като преминава през всички гарнитури.

През лятото на 2007 г., започва да тренира с първия отбор на „Пирин“, а след това идват оферти за проби в „Зенит“(Санкт Петербург) и „Динамо“(Киев). Заради мениджърски интереси и недалновидна политика на тогавашното ръководство на „орлетата“ до договор не се стига. Вместо да го задържат при себе си като евентуална „златна кокошка“ ядосаните по онова време шефове го обявяват за неперспективен и го изпращат „за обиграване“ в Гоце Делчев. Именно в местния втородивизионен в онзи период „Пирин“ изгрява неговата звезда и получава възможност да изяви своите възможности. На 21-годишна възраст се превръща в любимец на феновете на неврокопчани със сърцатата си игра и шестте важни попадения, които отбелязва по това време. Това не остана незабелязано от „Миньор“(перник), където е привлечен напук на опитите на ръководителите на „Пирин“(Благоевград) от онзи период да му попречат. Тогава те сериозно съжаляват, че не могат да вземат нито една стотинка от него, но се опитват да му правят пречи. В крайна сметка обаче сметките им се оказват грешка и остават с празни ръце, а футболистът прави отлични игри с екипа на „чуковете“, които тогава са в „А“ група.
В кариерата си е играл още за тимовете на „Славия“, турския Болуспор и „Ботев“(Пловдив).

Даниел Златков е наричан още българският Роналдо, заради визуалната прилика с играча на „Реал“(Мадрид“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене