Френският посланик в България посети Езикова гимназия „Д-р Петър Берон“ в Кюстендил

Негово превъзходителство, посланикът на Франция в България, се срещна с учениците на Езикова гимназия „Д-р Петър Берон“ в Кюстендил. Гости на езиковото училище бях Радостина Новакова, началник на РИО-Кюстендил, и Светослав Василев, зам.-кмет на Община Кюстендил.

Посрещането с традиционните ритуални действия – питка и мед, емблематичната песен „Излел е Делю хайдутин” в изпълнение на Елита Георгиева от 11 „а“ клас и танцовият етюд, изпълен от трупа към училището, създаде атмосфера на гостоприемство и дружелюбие. Директорът на Езиковата гимназия, Иванка Янкова, представи визитката на училището от създаването до днес, като постави акцент върху летописното присъствие на изучаването на френския език в гимназията. Тя откри дискусията между посланика и учениците, която премина в сърдечен тон.

По време на срещата беше обсъдено мястото на френския език в европейското езиково семейство и популяризирането му в Кюстендил.

Учениците обясниха своите мотиви за избрания от тях чужд език, като проявиха интерес и към специалностите, предпочитани от младите хора във Франция.

В края на срещата с посланика Янкова изрази благодарността си за оказаната висока чест с рекламен подарък – сувенир за родния ни град.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене