РЪКОВОДСТВОТО НА ОБЩИНА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ПОЗДРАВИ СТОЛЕТНИКА ДИМИТЪР ПЕРУХОВ

Ръководството на община Гоце Делчев поздрави днес Димитър Перухов, който отбелязва своя вековен юбилей. Специален гост на тържеството на столетника бе заместник – кмета на община Гоце Делчев Валери Сарандев. Той връчи на юбиляра подаръци, поздравителен адрес по повод неговата 100 – годишнина и му връчи почетния знак на Гоце Делчев.
„Приемете моите поздрави и благопожелания, както и тези на кмета Владимир Москов, по повод Вашия стотен рожден ден. Бъдете жив и здрав, с все така силен дух и приемете нашата благодарност за всичко, което сте правили през годините за нашия град“, с тези думи заместник – кметът Валери Сарандев връчи на столетника почетния знак на града.

„Вашият личен празник е един прекрасен повод за житейска равносметка, защото Вие сте от хората, които имате с какво да се гордеете – истински боец по дух, прекрасен занаятчия – книговезец, печатар, работил дълги години за духовното израстване на неврокопчани! Както Вашето семейство и близки, така и всички ние – жителите на град Гоце Делчев, се гордеем, че имаме съгражданин като Вас, който да бъде наш ценен наставник и будител!“, се казва в поздравителния адрес до столетника изпратен от кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов.
Димитър Перухов е роден на 22 юни 1916 година в Гоце Делчев, а родителите му са преселници от село Горно Броди. През целия си живот се е занимавал с печатарство и книговезане. Той е известен в целия район като най-добрия подвързвач на книги. Своят вековен юбилей, Димитър Перухов посрещна заедно с част от най-близките си роднини в добро здраве и прекрасно настроение.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене