Скандал! Кметът на Кресна поръчал на Бриндо и „Струма“ да дискредитират скандалната фирма „Аделина Стил“ – проблемът е, че не иска да си връща борчовете!

Къде е истината в това „Струма“ да плюе и хули една фирма, без да иска становището ѝ?

Ваня ГЕОРГИЕВА
В началото на седмицата вестник „Струма“ публикува свое разследване, свързано със фирма „Аделин стил“, позната в региона на Симитли, Кресна, Струмяни и община Сандански. Във въпросното разследване се разкриха сложни междуфирмени отношения на мистериозната, определена като „синя“ фирма „Аделина Стил 99“ от село Долна Градешница, водещи към компания във Великобритания, уволнен преди 2 месеца висш чиновник от Държавен фонд „Земеделие” и в крайна сметка – до голямата екстра на днешните новобогаташи, наречена „частен ВЕЦ“. В редица публикации въпросната фирма е орезилена до най-малкия детайл, видимо поръчково, и това амбицира Топ Преса да провери на кой, аджеба, толкова не угоди тази фирма, та заслужава такава крайно негативна медийна кампания. Държим да поясним, че тя нито ни е рекламодател, нито имаме някакви общи интереси с нея – просто за пореден път искаме да изчистим поредния поръчков медиен боклук, с който се опитват да ни залеят от вестник „Струма“. За целта се свързахме по телефона с представляващия фирмата Васил Георгиев и поискахме неговото становище за писаното в „Струма“:
– Господин Георгиев, прочетохме във вестник „Струма“ за сложни междуфирмени схеми свързани със вашата, определена като „мистериозна“, фирма „Аделина стил“? Звучат сякаш плашещо…- Какво, това ли трябва да коментирам? Пестниците на един вестник и на един така наречен журналист, който не може да си напише името. Проблемът е, че юристите ни запорираха сметките и ще продават имуществото на някои общини в региона и явно управниците им са решили да почерпят с печено пиле журналистите от този вестник и сайта, който го препечата, за да дискредитират и да ни изкарат едва ли не най-лошите.
– Кои общини и кметове имате предвид?
– Ами този така наречен журналист, който не може да си напише името, има един сайт и през ден същия ми искаше пари. Вижте неговият сайт кои кмет и община хвали и ще разберете всичко.
– Да не би да имате предвид община Кресна, която е пред фалит? Има логика, защото сайтът и журналистът, за който явно говорите, не спират да го хвалят всеки ден…
– Не съм от медиите. Не искам да коментирам. Ще кажа само, че сме свикнали на удари под кръста и това няма да ни уплаши, нито уязви…
– Добре де, не е ли съмнително как Ваша фирма успява да вземе десетки обществени поръчки и сега да държи в плен общини като фалиралата община Кресна?
– Как да коментирам тази провокация? Никак. Това не е въпрос, а опит да призная Ваша констатация. Това е всичко, което исках да Ви кажа. Благодаря!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене