Свържете се с нас

Таблоид

Адвокати от Пиринско ще пият вода пред Народното събрание днес

Публикувано

на

Адвокати от Благоевградската адвокатска колегия утре ще пият вода пред сградата на Народното събрание в София.

Защитниците от Пиринско се събират пред парламента в 14 часа не на протеста, а за да подкрепят промените в Закона за адвокатурата. В този час ще започне обсъждането на Проекта за изменение на закона в правната парламентарна комисия.  На заседанието ще присъства и председателят на благоевградската колегия Иван Чолаков.

Година и половина Проектът за изменение в Закона за адвокатурата отлежава в Народното събрание. В основната си част той бе изготвен именно от предложенията на юристите в Пиринско, които са категорични, че трябва да се въведат ясни правила при упражняване на професията им и са против възможността адвокатски услуги да се изпълняват от хора без юридическо образование.

Те първи се разбунтуваха срещу мълчаливото бламиране на законопроекта и в началото на юни започнаха ефективни протести, като отказаха поетапно да влизат в съдебна зала по наказателни дела.

Според Иван Чолаков много интереси, включително и на членовете на ВСС, пречат на осъществяването на тази част от съдебната реформа, която засяга правата и отговорностите на адвокатите. Юристите са категорични, че протакането на проекта страдат обикновените хора, които не получават адекватна правна помощ и дават пример със заверката на документи или изповядването на сделки без адвокатско присъствие от кметовете на села или чиновници.

коментара

Таблоид

Първи копки и пресконференция за старта на проект „Обновяване на образователната инфраструктура в гр.Гоце Делчев“

Публикувано

на

Община Гоце Делчев организира  информационни събития по проект „Обновяване на образователната инфраструктура в гр.Гоце Делчев“ на стойност 6 186 670.00 лева.  Проекта е финансиран  с договор за БФП № BG16RFOP001-1.028-0002-C01 от Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г.

 

Според програмата  на информационните събития  те ще бъдат проведени на  21 март 2019 г. в четвъртък , както следва :

 

10.00 часа – Първоначална пресконференция за представяне на проекта. Място на провеждане: зала Общински съвет гр.Гоце Делчев на ул.Царица Йоанна №2, ет.2

 

11.00 часа – Официална церемония „първа копка“ на обект Детска градина „Калинка“ в Гоце Делчев. Място на събитието : двора на детската градина, ул.Драгоман №15

 

12.00 часа – Официална церемония „първа копка“ на обект Второ основно училище гр.Гоце Делчев. Място на събитието : двора на училището, бул.Гоце Делчев №13

Както писа първа Топ Преса още преди седмица двете учебни заведение заради старта на строителните дейности бяха освободени .  Учениците от Второ ОУ бяха преместени и вече водят нормален учебен процес в НПГ“ Димитър Талев“ и Трето ОУ „Братя Миладинови „.  Децата  пък от детска градина „Калинка „ бяха временно настанени в детската градина в с. Мосомище .

Успех на проекта , децата го заслужават .

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Окръжна прокуратура – Кюстендил посрещна деца на различна възраст в Деня на отворените врати

Публикувано

на

В петък при голям интерес в  Окръжна прокуратура – Кюстендил се проведе Ден на отворените врати.

Първите посетители бяха малчугани от предучилищна група в детска градина „Слънце“ в града. Те бяха  приети в кабинета на окръжния прокурор, където децата си направиха снимки  с тоги и получиха цветни картички с богинята на правосъдието – Темида.

След обяд, съвместно с представители на Окръжен съд – Кюстендил, бе организиран  и симулативен наказателен процес за десетокласници от Езикова гимназия „Д-р Петър Берон“. След разпределяне на роли в съдебното производство, младежите имаха възможността да усетят отговорността от участие в правораздаването.

С помощта на магистрати учениците бяха  подготвили  пледоарии по „делото“ за извършено престъпление – управление на моторно превозно средство след употреба на наркотици.

Гимназистите получиха  отговори на възникващите в хода на „заседанието“ въпроси от прокурор Марияна Сиракова , симулативният процес приключи с обявяването на „присъдата“. На устващите ученици бяха  раздадени грамоти и удостоверения .

 

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

март 2019
П В С Ч П С Н
« февр.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ