Благоевград отново събира млади таланти на сцената на „Талантино“, Мария Статулова и Ники Станоев жури на фестивала

24 театрални школи и стотици талантливи деца за четвърта поредна година покоряват Благоевград в рамките на театралния фестивал „Талантино“. Преглед на театралните школи започва от днес и ще продължи до 24 юни.

„Оскарите“ 2016 в различните категории, ще бъдат определени от жури, което включва знаменити имена в българския театрален живот – театралната и кино актриса Мария Статулова и обичаният актьор и водещ Николай Станоев.

Началото на четвъртото издание на „Талантино“ е днес от 14.00 часа с постановката „Двубой“ на „Актьори без диплома“ – град Правец. От 18.00 часа Театрална експериментална трупа „Тези“ от град Стара Загора ще представи „Миграция на белите китове“.

Официалното откриване на четвъртото издание на „Талантино“ ще бъде от 19.00 часа днес в Общински младежки дом, където ще се играят всички постановки, включени в програмата, а входът е свободен.

Домакините на събитието от Драматичен театър „Проф. Енчо Халачев“ ще представят със своята театрална школа „Ер малък“ постановката по А.П. Чехов – „Любовни трепети и въздишки“ от 19.30 часа.

Магията на театъра ще пренесе жители и гости на града в различни светове, ще разкаже истории, ще развесели, ще натъжи, ще впечатли с отлични актьорски умения на децата актьори.

Утре /21.06.2016/ „Талантино“ ще предложи на зрителите четири постановки. Първи на сцената на Младежки дом от 14.00 часа ще излязат Арт Асоциация „Водолей“ с „АБВ- The Wall”, от 15.00 часа ще представят „Малкия принц“, а от 16.30 часа ще сглобят „BG кръпки“. Театралната щафета ще бъде предадена на Театрална студия „Драмеди“, също от София, които в 19.00 часа ще запознаят публиката с „Любовни местоимения“.

„Снежанка и седемте джуджета“ ще завладеят сцената на 22 юни от 11.00 часа. В образи ще влязат актьорите от Театрална школа към НЧ „Св. Климент Охридски“ – Симитли. От 16.00 часа Младежки театър „Приятели“ към Младежки дом- Пазарджик ще представи „МайсторКите“ по „Сън в лятна нощ“ от Уилям Шекспир.

ДЮТ „Мускетарите“ – Перник са заложили на „Слуга на двама господари“ по Карло Голдони и започват в 18.00 часа. Интересен проект ще поднесат на почитателите на театралното изкуство актьорите от младежка вокално-театрална формация „Таласъмче“ – София. Музикално-театралният спектакъл носи името „Звездите на Венеция в полите на Витоша“ и е с начален час 21.00.

„Дядовата ръкавичка“ на Младежки театър „Маските“ към ОДК-Петрич ще открие третия фестивален ден от 11.00 часа. Следва „Вампир“ от 11.30 часа. „Приказки, колкото усмивка“ по Джани Родари започва от 15.00 часа с актьорите на „Мариан Бачев и Аркадия Фюжън Арт“ – София, те ще представят и „Крушата Рагаца“ по Странислав Стратиев от 17.00 часа. Школа „Талантино“- Бургас ще запознаят жители и гости на фестивала с „Шестте пингвинчета“ в 19.00 часа, а от 20.30 часа Детско театрално студио „Слънчеви лъчи“ към НЧ „Заря-1911“ с. Бутан ще играе „Потъник“.

Шест постановки ще съпровождат последния ден от „Талантино 2016“. Началото поставят Театрално студио „Смехурко“- град Банкя с „Приключения опасни с герои сладкогласи“ по Недялко Йорданов от 11.00 часа, в 13.00 часа пък ще припомнят коя е „Пепеляшка“ по братя Грим. Текстове на Сервантес и Добри Жотев ще звучат от 15.00 часа, пресъздадени чрез „Дон Кихот“.

Младежки театрален състав към СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“- Първомай ще подари на публиката „Червени рози“ от Алдо Бенедети в 19.00 часа. Талантите от Театрална школа „Ер малък“- Благоевград ще приемат театралната щафета в 20.30 часа с „Не се гази туй, що не гасне“. По традиция прегледат на театралните школи „Талантино“ включва изненади и огнени моменти. И тази година няма да липсва огнено шоу, представено от Детско театрално студио „Слънчеви лъчи“ към НЧ „Заря- 1911“ – с. Бутан. Началото на зрелищния спектакъл ще бъде от 21.30 часа пред Младежки дом.

Официалното награждаване в познатите категории, сред които за „Най- добър актьор/актриса“, за сценография и костюми, за „Поддържаща женска/мъжка“ роля и други ще започне точно в 22.00 часа на 24 юни в Младежки дом.

Входът на събитието е свободен за всеки, които желае да се потопи в магията на театралното изкуство и да стане част от приключението и ролите, които са подготвили участниците във фестивала. И тази година организатор на „Талантино“ е Драматичен театър „Проф. Енчо Халачев“ с подкрепата на Община Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене