Безработният Васил Иванов ще лежи 2 години в затвора за блудство и грабеж на малолетна

41-годишният благоевградчанин Васил Иванов бе осъден на 2 години затвор за блудство и грабеж на 14-годишно момиче. Делото срещу него приключи в едно заседание по съкратеното съдебно следствие – без разпит на свидетели и вещи лица.

Безработният мъж се призна за виновен и за двете престъпления, за които районният съдия Георги Янев му наложи едно общо наказание – 2 години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

На 30 декември миналата година малолетната Донка, която скитала сама по улиците на Благоевград, около 1.30 часа след полунощ била пресрещната от непознат, който я завлякъл зад часовникарското ателие до сградата на съда. Там запушил с ръка устата й да не вика, вдигнал роклята й и започнал да я опипва по тялото. След като приключил, сексуалният насилник я предупредил да мълчи, за да не й се случи нещо лошо, взел двата й мобилни телефона на обща стойност 230 лв. и си тръгнал.

Педофилът е разкрит след 3 месеца и първоначално му била определена мярка „подписка“. Впоследствие обаче е задържан по искане на наблюдаващия прокурор Анита Димова, а след влизане в сила на осъдителната присъда ще бъде преведен в затвора за изтърпяване на наказанието.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене