„Най-дългата рисунка“ сътвориха в Лятната музейна школа в Благоевград

Неусетно и втората седмица от Лятната детска музейна школа в РИМ-Благоевград изтече. На 16 юни, за пореден път, както всеки петък от месеца, пред Регионален исторически музей – Благоевград се проведе детски празник.

В него взеха участие Дирекция “Национален парк Рила“ и Центърът по изкуствата. Тоня Маринова, уредник в отдел „Природа“ на музея, приветства децата, заедно със своите малки помощници, които внесоха допълнително настроение.

Главен експерт Стефан Кирилов от Дирекция „Национален парк Рила“ беше подготвил на децата пъзели с редки растения и животни. Участниците в класовете по литератуно творчество с ръководител Соня Кацарска пък разказаха няколко интересни приказки на малчуганите.

Децата от фолклорна група „Бисери,“ с ръководители Даниела Богданова и Надежда Стоицова към Центъра по изкуствата – Благоевград изпълниха „Китка“ от народните песни и всички участниците от Лятната детска музейна школа извиха пъстро хоро.

Децата отново получиха много награди и с голямо желание се включиха в рисуването на „Най-дългата рисунка“, с помощта на Гергана Михова, ръководител на класовете по декоративно приложно изкуство към Центъра по изкуствата.

Заниманията от Лятната детска школа продължават в понеделник с темата „Възрожденския град“.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене