Стартира фестивалът „Ирин Пирин“ край Разлог

Стартира фестивалът на народното творчество „Ирин Пирин“, който се провежда край Разлог. 100 000 самодейци и гости се очаква да посетят голямото фолклорно събитие на Югозапада.

Заради натовареното движението по републиканските пътища в посока Разлог пътят за Банско и Гоце Делчев в района на Предела ще бъде затворен. Движението се пренасочва през Разлог. Поставени са необходимите пътни знаци за указване посоката на движението.

В района на събора се допускат само автомобили с участници.

Флаг, издигнат на височината на 10- етажна сграда посреща всички гости. Трибагреникът ще остане тук и след тридневния празник.  В подножието на трибагреника тази вечер е спектакъла специално подготвен за събитието от ансамбъл „Пирин“ и Пиринската вечер с участието на Румяна Попова, Димитър Димитров – Градевеца, Георги Гоцев, Милко Бошнаков и Карамфил Божиков заедно с оркестър „Роял бенд“.

За безопасността на гости и изпълнители МБАЛ – Разлог е осигурил и линейка с медицинско лице.

В кулинарните зони на Събора може да се опита традиционна месна кухня. Бабите от село Горно Драгнище щедро гощават с ялова баница, ненгашна погача (старовремска погача), шупла и домашни бонбони.

Стартира фестивалът "Ирин Пирин" край Разлог снимка 1

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене